Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

L’investigador de la Universitat d’Alacant Javier García, premi a la millor innovació en espanyol als EUA

L’investigador de la Universitat d’Alacant Javier García

Alacant. Dijous, 8 de juny de 2017
L’investigador del Departament de Química Inorgànica i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular (NANOMOL) de la Universitat d’Alacant, Javier García, acaba de rebre el premi a la millor innovació 2017 en favor de la ciència i la tecnologia en espanyol als Estats Units. El guardó, atorgat durant la II Trobada de Científics Espanyols als EUA, ofereix l’oportunitat de viatjar a Madrid per a presentar el seu projecte en l’Espai Fundació Telefònica i fer-se conèixer en la comunitat científica i tecnològica espanyola.

Aquest ha sigut un dels actes més significatius de l’esdeveniment organitzat per Espanyols Científics als Estats Units (ECUSA) i la FECYT que ha tingut lloc del 2 al 4 de juny a l’Institut Tecnològic de Masachussets, al MIT. Boston ha sigut l’escenari en el qual s’han donat a conèixer les últimes innovacions en ciència i tecnologia dels investigadors espanyols que treballen als EUA amb l’objectiu de fomentar sinergies entre els diferents professionals de la ciència i la tecnologia i explorar noves oportunitats de col·laboració interdisciplinària. Així mateix, intenta promoure la comunicació entre la comunitat científica espanyola als Estats Units i els organismes públics i privats espanyols i nord-americans.

Fundador de l’empresa de base tecnològica del MIT Rive Technology, Javier García, és també membre de l’Alt Consell Consultiu de la Generalitat Valenciana i del Consell de Nanotecnologia del Fòrum Econòmic Mundial. Combina la seua activitat emprenedora amb la investigadora com a catedràtic de Química Inorgànica i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular a la Universitat d’Alacant.

L’EBT Rive Technology ha aconseguit més de 80 milions de dòlars d’inversió de capital de risc i dóna treball a més de quaranta persones. Des del 2012, els catalitzadors que comercialitza s’utilitzen ja en diverses refineries dels EUA fet que augmenta sensiblement la producció de combustibles i l’eficiència energètica del procés.
Des de NANOMOL treballa en la fabricació de nanomaterials per a aplicacions energètiques. És inventor de 20 patents, la majoria en aplicació comercial i autor d’un bon nombre d’articles i llibres com “The Chemical Element” i “Chemistry Education”. L’any 2005, Javier García va rebre la medalla Europa, que es lliura anualment al millor químic europeu menor de 35 anys i un any més tard li va ser atorgat l’European Young Chemist Award. L’any 2007, la revista Technology Review del MIT el va seleccionar com un dels joves investigadors més innovadors de la seua generació.

A més, entre altres guardons, a l’investigador del departament de Química Inorgànica de la UA li ha sigut atorgat el Premi Jaume I en Novas Tecnologies l’any 2014 i, el 2015, va ser el primer espanyol a rebre l’“Emerging Researcher Award”, premi a l’Investigador Emergent que concedeix la Societat Americana de Química.

Notícies relacionades
“Els nous materials ajuden a produir energia de forma abundant, segura i respectuosa amb el medi ambient”
Investigadors de la UA dissenyen un nou compost per a l’eliminació de contaminants en aigua i aire
L’Alt Consell Consultiu en Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Presidència de la Generalitat nomena avui membre a l’investigador de la UA Javier García Martínez
Javier García Martínez, primer científic espanyol que rep el Premi a l’Investigador Emergent de la Societat Americana de Química
L’investigador de la UA Javier García Martínez rep el Premi Jaume I en Noves Tecnologies de mans de la Reina Sofia

Workshop de NANOMOL en la UA per a aconseguir millors catalitzadors productors de biocombustibles amb propietats iguals a la gasolina i el dièse
NANOMOL de la UA rep demà finançament per a investigació de la Fundació Iberdrola en un acte presidit pels reis d’Espanya


173